August 6, 2021

400+ YouTube Copyright Question and Answers 2021

Hi friends, Did you get YouTube Copyright Strikes or did you face YouTube Copyright Question in Your YouTube Channel? If you had face problem of YouTube Copyright Question and need for Copyright Question’s Answer you can find easily here. Here Many types of YouTube Copyright Question and Answers for You. Please find your YouTube Questions and Get Answers.

youtube copyright

Here is 400+ YouTube Copyright Question and Answers

  1. All uses of copyrighted content without permission of the owner are considered copyright infringement.
    • Answer: False (There may be protections (such as fair use or fair dealing) in certain jurisdictions which allow for the use of portions of a copyrighted work without the permission of the original owner.)
  2. Anyone can issue a copyright claim on behalf of someone else.
    • Answer: False (Only the copyright owner or an authorized representative can issue a copyright claim for their content on YouTube.)
  3. As long as I have purchased the content in question, it is not possible for me to infringe copyright by uploading it to YouTube.
    • Answer: False (Purchasing a copy of any media (such as a song, movie, or videogame) does not necessarily give you the right to upload it to YouTube.)
  4. As long as you have modified the original content in some way, such as in a remix, it is always a fair use of copyrighted material and you cannot be subject to claims of copyright infringement.
    • Answer: False (Determinations of fair use must take into a number of considerations, including the purpose and character of the work, the nature, amount and substantiality of the copied work, and the effect on the original work’s value.)
  5. Content that was once allowed by a content owner may be subsequently removed from YouTube.
    • Answer: True (Owners can change their mind about how their content is displayed on YouTube. For this reason, creating completely original content is the best protection against copyright infringement claims.)
  6. Copyright infringement can result in:
    • Answer: All of the above (There can be serious consequences for infringing copyright.)
  7. Copyright infringement is a serious offense and violation of the law may have significant consequences.
    • Answer: True (If you are found liable for copyright infringement, you can face serious legal consequences, including significant financial penalties.)
  8. Copyright infringement occurs when a copyrighted work is ________ without the permission of the copyright owner:
    • Answer: All of the above (Copyright protects each of these individual rights; reproduction, distribution, performance and public display.)

  1. Copyright protection is only given to major film, television or recording corporations who pay for the privilege.
    • Answer: False (Anyone can produce an original creative work, which will be automatically protected by copyright once it is in some fixed (written down, recorded) form.)
  2. Creating 100% original new content for YouTube will help to protect you against claims of copyright infringement.
    • Answer: True (If you aren’t copying anyone else’s work, you have nothing to worry about!)
  3. Deleting a video that was removed for copyright will get rid of the associated copyright strike.
    • Answer: False (Deleting an infringing video will make no difference on the strikes and other penalties on your account.)
  4. “Fair use” is a legal defense that applies in all countries.
    • Answer: False (Only some jurisdictions have copyright provisions protecting “fair use.” If you are uncertain as to whether a specific use qualifies as a fair use, you should contact a qualified copyright attorney.)
  5. Giving credit to the creator in your video’s description is enough to prevent copyright infringement from occurring.
    • Answer: False (You may need authorization from the copyright holder in order to post third-party content. Mentioning or giving credit does not absolve you of this responsibility.)
  6. If a video gets removed because of a copyright infringement notification, filing a counter-notification is the only possible way to restore the video.
    • Answer: False (You may reach out to content owners and come to an agreement that they will retract their claim of copyright infringement. Should a claimant contact YouTube directly with a retraction, YouTube will be able to reinstate video content almost immediately.)
  7. If content is available on the Internet, it is in the public domain and therefore okay to upload to YouTube.
    • Answer: False (Just because something is available on the Internet does not mean that it is in the public domain.)
  8. If I intentionally file a false notice of alleged copyright infringement against a YouTube video (just for fun, or to cause trouble), I could be found liable for any damages caused.
    • Answer: True (Abuse of the copyright process is taken very seriously. The law allows users harmed by fraudulent copyright notices to sue the claimant for damages.)
  9. If someone alleges that you have infringed their copyright and you are certain that this is not the case, you may:
    • Answer: File a counter-notification (If you believe your content was misidentified as infringing (as the result of a mistake or misidentification of the material claimed to be infringing), you may file a counter-notification.)
  10. If someone alleges that you have infringed their copyright, you will receive a notification:
    • Answer: Both A and B (If one of your videos is removed as the result of a copyright infringement notification, you will receive notice in your account the next time you log in to YouTube. You will also receive an email at the address associated to your account.)
  11. If the original creator of the copyrighted work has died, the work is no longer protected by copyright.
    • Answer: False (Copyright protection can continue even after the creator’s death.)
  12. If you are found to be a repeat infringer, you could lose your YouTube account.
    • Answer: True (Users suspended for copyright infringement are forbidden from opening new accounts)
  13. If you claim fair use in the video description, your video can’t be considered copyright infringement.
    • Answer: False (Fair use cases can only be determined in court. You should seek legal advice from a qualified copyright attorney for help determining if your use of copyrighted material could be considered fair.)
  14. If you misuse YouTube’s counter-notification process:
    • Answer: Both A and B (Misuse of the counter-notification process can have very serious consequences.)
  15. In order to determine whether specific copyrighted content is authorized to be used on YouTube, you should upload it to your account and wait for the Content ID system to block any unauthorized content.
    • Answer: False (It is your responsibility to know whether you have the right to upload content to YouTube before uploading it.)
  16. It is impossible for a remix or mashup to infringe copyright.
    • Answer: False (Remixes and mashups can be considered derivative works under the law, and you may need permission from the original content creator to remix or mashup their content. Not all remixes are protected by fair use.)
  17. It is okay to upload an entire cartoon episode without the authorization of the copyright owner as long as I’m just sharing it with my friends, family and fans.
    • Answer: False (You must have the appropriate rights to upload content to YouTube, regardless of who you share it with.)
  18. It’s fine to use someone else’s content as long as it already appears on YouTube.
    • Answer: False (Sometimes a copyright owner will authorize use of specific content on YouTube. If you are unsure if you have that permission, you should not post the content.)
  1. It’s possible for music to have more than one copyright owner.
    • Answer: True (For example, the copyright to a particular piece of music may be owned by the songwriter, the performer, the producer, a record label, a publisher, or a combination thereof.)
  2. The following item is protected by copyright:
    • Answer: Your original YouTube video (Copyright protects works that are original, creative, expressive and fixed.)
  3. The following item(s) may be protected by copyright:
    • Answer: All of the above (Copyrighted works include music, photographs, paintings, books, films and video.)
  4. The following items are NOT protected by copyright:
    • Answer: People (People are not protected by copyright.)
  5. The following things are copyrightable: names, places, faces and spaces.
    • Answer: False (In order for something to be protected by copyright, it must be creative, expressive, unique and fixed in some form.)
  6. You should ask YouTube for permission to use other users’ content from the site.
    • Answer: True (YouTube cannot grant the rights to any screenshots or footage of third party content on the site.)

33. All uses of copyrighted content without permission of the owner are considered copyright infringement.
Answers:  False

READ :   Now Samsung Galaxy S21/S21+ is available in Nepal for you.

34. If someone alleges that you have infringed their copyright, you will receive a notification:
Answers:  Both A & B

35. If you misuse YouTube’s counter-notification process:
Answers: Your YouTube account will be terminated

36. Its fine to use someone else’s content as long as it already appears on YouTube.
Answers: False

37. It’s possible for music to have more than one copyright owner.
Answers: True

38. If a video gets removed because of a copyright infringement notification, filing a counter-notification is the only possible way to restore the video.
Answers:  False

39. You should ask YouTube for permission to use other users’ content from the site.

40. Creating 100% original new content for YouTube will help to protect you against claims of copyright infringement.
Answers: True

12: Deleting a video that was removed for copyright will get rid of the associated copyright strike.
Answers: False

Questions 13: It is impossible for a remix or mash up to infringe copyright.
Answers: False

Questions 14: If you claim fair use in the video description, your video can’t be considered copyright infringement.
Answers: False

Questions 15: As long as I have purchased the content in question, it is not possible for me to infringe copyright by uploading it to YouTube.
Answers: False

Questions 16: Its fine to use someone else’s content as long as it already appears on YouTube.
Answers: False

Questions 17: Fair use” is a legal defense that applies in all countries.
Answers: False

Questions 18: The following items are NOT protected by copyright:
Answers: People

Questions 19: If content is available on the Internet, it is in the public domain and therefore okays to upload to YouTube.
Answers: False

READ :   Development Bank in Nepal

Questions 20: If you claim fair use in the video description, your video can’t be considered copyright infringement.
Answers: False

Questions 21: If the original creator of the copyrighted work has died, the work is no longer protected by copyright.
Answers: False

Questions 22: If you are found to be a repeat infringer, you could lose your YouTube account.
Answers: True

Questions 23: If you claim fair use in the video description, your video can’t be considered copyright infringement.
Answers: False

Questions 24: Anyone can issue a copyright claim on behalf of someone else.
Answers: False

Questions 25: Copyright infringement can result in:
Answers: D

Questions 26: As long as you have modified the original content in some way, such as in a remix, it is always a fair use of copyrighted material and you cannot be subject to claims of copyright infringement.
Answers: False

Questions 27: In order to determine whether specific copyrighted content is authorized to be used on YouTube, you should upload it to your account and wait for the Content ID system to block any unauthorized content.
Answers: False

Questions 28: Copyright infringement occurs when a copyrighted work is _______ without the permission of the copyright owner:
Answers:  All of the above

Questions 29: If I intentionally file a false notice of alleged copyright infringement against a YouTube video (just for fun, or to cause trouble), I could be found liable for any damages caused.
Answers:  True

Questions 30: Creating 100% original new content for YouTube will help to protect you against claims of copyright infringement.
Answers: True

Questions 31: Copyright protects each of these individual rights. ”Fair use” is a legal defense that applies in all countries.
Answers: False

Questions 32: Uploading a video of myself recording my favorite cover song does not require the permission of the copyright holder.
Answers: False

Questions 34: Giving credit to the creator in your video’s description is enough to prevent copyright infringement from occurring.
Answers: False

Questions 35: Copyright infringement is a serious offense and violation of the law may have significant consequences.
Answers: True

Questions 36: Its fine to use someone else’s content as long as it already appears on YouTube.
Answers: False

Questions 37: If I intentionally file a false notice of alleged copyright infringement against a YouTube video (just for fun, or to cause trouble), I could be found liable for any damages caused.
Answers: True

Questions 38: The following things are copyrightable: names, places, faces and spaces.
Answers: False

Questions 39: Copyright infringement is a serious offense and violation of the law may have significant consequences.
Answers: True

Questions 40: Content that was once allowed by a content owner may be subsequently removed from YouTube.
Answers:  True

Questions 41: The following item(s) may be protected by copyright:
Answers:  All of the above

Questions 42: It is okay to upload an entire cartoon episode without the authorization of the copyright owner as long as I’m just sharing it with my friends, family and fans.
Answers: False

Questions 43: If someone alleges that you have infringed their copyright and you are certain that this is not the case, you may:
Answers:  File a counter-notification

Questions 44: Copyright protection is only given to major film, television or recording corporations who pay for the privilege.
Answers: False

Questions 45: You should ask YouTube for permission to use other users’ content from the site.
Answers: False

  1. The following items are NOT protected by copyright:You chose: PeopleCorrect! 
    People are not protected by copyright. Sorry.
  2. You should ask YouTube for permission to use other users’ content from the site.You chose: FalseCorrect! 
    YouTube cannot grant the rights to any screenshots or footage of third party content on the site.
  3. Content that was once allowed by a content owner may be subsequently removed from YouTube.You chose: TrueCorrect! 
    Owners can change their mind about how their content is displayed on YouTube. For this reason, creating completely original content is the best protection against copyright infringement claims.
  4. The following item is protected by copyright:You chose: Your original YouTube videoCorrect! 
    Copyright protects works that are original, creative, expressive and fixed. —————————————————-
    1. If I intentionally file a false notice of alleged copyright infringement against a YouTube video (just for fun, or to cause trouble), I could be found liable for any damages caused.You chose: TrueCorrect! 
      Abuse of the copyright process is taken very seriously. The law allows users harmed by fraudulent copyright notices to sue the claimant for damages.
    2. It is impossible for a remix or mashup to infringe copyright.You chose: FalseCorrect! 
      Remixes and mashups can be considered derivative works under the law, and you may need permission from the original content creator to remix or mashup their content. Not all remixes are protected by fair use.
    3. If a video gets removed because of a copyright infringement notification, filing a counter-notification is the only possible way to restore the video.You chose: FalseCorrect! 
      You may reach out to content owners and come to an agreement that they will retract their claim of copyright infringement. Should a claimant contact YouTube directly with a retraction, YouTube will be able to reinstate video content almost immediately.
    4. If content is available on the Internet, it is in the public domain and therefore okay to upload to YouTube.You chose: FalseCorrect! 
      Just because something is available on the Internet does not mean that it is in the public domain—————————————————As long as I have purchased the content in question, it is not possible for me to infringe copyright by uploading it to YouTube.
      You chose: False

      Deleting a video that was removed for copyright will get rid of the associated copyright strike.
      You chose: False

      It is impossible for a remix or mashup to infringe copyright.
      You chose: False

      If you claim fair use in the video description, your video can’t be considered copyright infringement.
      You chose: False

      As long as I have purchased the content in question, it is not possible for me to infringe copyright by uploading it to YouTube.
      You chose: False

      It’s fine to use someone else’s content as long as it already appears on YouTube.
      You chose: False

      “Fair use” is a legal defense that applies in all countries.
      You chose: False

      The following items are NOT protected by copyright:
      You chose: B

      If content is available on the Internet, it is in the public domain and therefore okay to upload to YouTube.
      You chose: False

      If you claim fair use in the video description, your video can’t be considered copyright infringement.
      You chose: False

      If the original creator of the copyrighted work has died, the work is no longer protected by copyright.
      You chose: False

      If you are found to be a repeat infringer, you could lose your YouTube account.
      Answer: True

      If you claim fair use in the video description, your video can’t be considered copyright infringement.
      Answer: False

      Anyone can issue a copyright claim on behalf of someone else.
      Answer: False

      Copyright infringement can result in:
      Answer: D

      As long as you have modified the original content in some way, such as in a remix, it is always a fair use of copyrighted material and you cannot be subject to claims of copyright infringement.
      Answer: False

      Copyright infringement occurs when a copyrighted work is _______ without the permission of the copyright owner:
      Answer: E

      Copyright protects each of these individual rights. “Fair use” is a legal defense that applies in all countries.
      Answer: False

      Uploading a video of myself recording my favorite cover song does not require the permission of the copyright holder.
      Answer: False

      Giving credit to the creator in your video’s description is enough to prevent copyright infringement from occurring.
      Answer: False

      Copyright infringement is a serious offense and violation of the law may have significant consequences.
      Answer: True

      It’s fine to use someone else’s content as long as it already appears on YouTube.
      You chose: False

      In order to determine whether specific copyrighted content is authorized to be used on YouTube, you should upload it to your account and wait for the Content ID system to block any unauthorized content.
      Answer: False

      The following things are copyrightable: names, places, faces and spaces.
      Answer: False
  5. Q: Copyright protection is only given to major film, television or recording corporations who pay for the privilege.A: False

    Q: If I intentionally file a false notice of alleged copyright infringement against a YouTube video (just for fun or to cause trouble), I could be found liable for any damages caused.
    A: True

    Q:Content that was once allowed by a content owner may be subsequently removed from YouTube.
    A: True

    Q: If you misuse YouTube\342\200\231s counter-notification process:
    A: a and b

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: